Een kluis kopen? Hier moet u op letten! – Kluisbox
Een kluis kopen? Hier moet u op letten!

Een kluis kopen? Hier moet u op letten!

  • Arthur Singendonk

Als het gaat om het veilig bewaren van waardevolle spullen, dan denk je al snel aan een kluis. Een kluis biedt namelijk bescherming tegen inbraak en brand. Maar hoe weet u nu welke kluis geschikt is voor uw situatie? Het TV programma Kassa liet met een kluizentest zien hoe goed goedkope niet-gecertificeerde kluizen beschermen tegen diefstal en brand. In deze blog geven we u graag meer informatie over verschillende soorten kluizen en waar u op moet letten bij de aanschaf van een kluis zodat uw spullen veilig zijn!

Er zijn verschillende soorten kluizen verkrijgbaar, zoals inbraakwerende kluizen en brandwerende kluizen. Inbraakwerende kluizen bieden bescherming tegen diefstal en inbraak. Brandwerende kluizen zijn speciaal ontworpen om uw spullen te beschermen tegen brand.

 

Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen zijn er in verschillende gradaties. Zo zijn er kluizen met normering EN 14450 en EN 1143-1. Deze kluizen zijn getest en gecertificeerd door onafhankelijke instanties en bieden bescherming tegen verschillende inbraakmethoden. Het is belangrijk om te kijken naar het certificeringsniveau van de kluis, dit bepaalt namelijk hoeveel dekking je krijgt vanuit de verzekering.

 

Brandwerende kluizen

Brandwerende kluizen zijn er ook in verschillende gradaties. Zo zijn er kluizen die 30, 60 of zelfs 120 minuten bescherming bieden tegen brand. Het is belangrijk om te kijken naar het brandwerend certificaat van de kluis. Kluizen met een brandwerend certificaat zijn getest en gecertificeerd volgens een vastgelegde norm, zoals EN1047-1, UL 72, EN15659 en NT Fire 017. Hoe hoger de certificering, hoe langer de kluis bescherming biedt tegen brand.

 

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een kluis?

Als u een kluis wilt aanschaffen, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welke spullen u in de kluis wilt bewaren. Dit bepaalt namelijk de grootte en het type kluis dat je nodig hebt.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de certificeringen van de kluis. Een gecertificeerde kluis biedt meer bescherming dan een niet-gecertificeerde kluis. Let hierbij niet alleen op de inbraakwerendheid, maar ook op de brandwerendheid.

Een andere belangrijke factor is de verankering van de kluis. Het is belangrijk om de kluis goed te verankeren aan de muur of vloer, zodat deze niet eenvoudig mee te nemen is bij een inbraak. Let hierbij op het gewicht van de kluis en het type pluggen dat je gebruikt voor de verankering.

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het slot van de kluis. Kies bij voorkeur voor een kluis met een elektronisch slot of een combinatieslot. Dit biedt meer bescherming dan een kluis met een sleutelslot. 

 

Advies nodig?

Neem contact met ons op!

 

 

Loading...

Jouw winkelwagen